Glimlach, westerse boeddha van eigen bodem. Wees gelukzalig en op je gemak bij jouw eigen haard.

Mariska Denayere

Graag stel ik mij kort even voor. Mijn naam is Mariska Denayère en ik ben in 1974 geboren in Hillegom. Inmiddels woon ik sinds mijn studietijd in Amersfoort. Sinds 2008 werk ik als therapeut/begeleider in ‘de Zijnspraktijk’, een onderneming die ik heb opgezet in mijn (letterlijk!) groene huis in Vathorst. Ik houd van de kleurrijkheid van het leven en geniet ervan als mensen hun eigen ‘kleur’ leven – uitdrukken wie zij werkelijk zijn.

In 2002 maakte ik voor het eerst kennis met Zijnsoriëntatie. Het raakte mij diep en opende mijn blik naar de wereld opnieuw, steeds opnieuw. Sindsdien is de Zijnsvisie een belangrijke inspiratiebron voor mij: het brengt mij moeiteloos in contact met wie ik ten diepste ben. Het maakt de nieuwsgierigheid in mij wakker, mijn levenslust. Ik ervaar het als een grote rijkdom om dat wat mij zo dierbaar is onder andere via begeleiding en trainingen te delen.

Naast Zijnsgeoriënteerd begeleider ben ik ruim 14 jaar werkzaam geweest als communicatieadviseur in de gezondheidszorg. Na een communicatieopleiding aan de Faculteit Sociaal Agogische Opleidingen (1997) volgde ik de opleiding ‘senior communicatieadviseur’. Nu combineer ik beide werkvelden als coach/trainer in (gezondheidszorg)organisaties. Ik vind het heerlijk om de kleur en het eigen gezicht van een organisatie tevoorschijn te halen. Mijn aandacht gaat daarin vooral uit naar de dynamiek tussen de mensen in een organisatie: hoe relateren zij met elkaar, welke verbindingen gaan zij aan met elkaar – of juist niet – en welke (persoonlijke) drijfveren zitten er achter die organisatiedynamiek? Daarin bied ik onder andere communicatietrainingen en coachtrajecten.

Ik heb de zesjarige postacademische vakopleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie gevolgd en neem deel aan supervisiebijeenkomsten en nascholingen. Daarnaast ben ik als geregistreerd begeleider aangesloten bij de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders. Naast Zijnsoriëntatie heb ik talloze trainingen gevolgd in lichaamswerk, meditatie en vooral in mijn grote passie ‘dans’ (de Vijf Ritmes).

Kwalificaties

  • Geregistreerd Zijnsgeoriënteerd Begeleider
  • Geregistreerd Zijnsgeoriënteerd Coach
  • Cultureel Maatschappelijk werker (CMV)
  • Senior Communicatieadviseur (SC)