Werkelijk in relatie zijn betekent vrij én verbonden zijn op hetzelfde moment.

Relatiebegeleiding

In de partnerrelatie kan het er intens aan toegaan. In de relatie komen de meeste patronen helder in het licht. Dat is niet altijd makkelijk. Daarnaast kom je elkaar tegen in situaties waarin je het gewoon echt niet meer weet: is dit het nu? Is dit degene van wie ik houd, met wie ik verder wil? Relatietherapie kan dan uitkomst bieden.

In de relatiebegeleiding onderzoeken we wat je precies tegenkomt in de relatie: waar draait het echt om? Je leert vanaf een hogere optiek naar jullie relatie te kijken; te zien wat daar werkelijk speelt. Zo kun je ontdekken wat jullie waarden zijn in de relatie en hoe je samen vorm kunt geven aan een geïnspireerde en volwassen relatie. Soms betekent dit ook afscheid nemen van elkaar. Relatiebegeleiding helpt jullie om samen de juiste keuzes te maken, vanuit waardigheid en liefde.

 

Verloop van het begeleidingstraject

Je kunt bij de Zijnspraktijk terecht voor relatiebegeleiding. Deze begeleiding is altijd op afspraak. Eén van de partners of beide partners kunnen als zij dat willen eerst een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Wanneer beide met relatiebegeleiding willen starten, volgt eerst een intake-gesprek. In dit gesprek bekijken we op hoofdlijnen wat er precies gaande is in de relatie en wat de verlangens zijn van beide partners in de relatie. Voorafgaand aan het gesprek vullen beide partners een intake-formulier in, waarbij wat dieper ingegaan wordt op de achtergronden van beide partners. In het gesprek kan daar eventueel op ingegaan worden.

Beide partners kunnen na de intake definitief besluiten of zij samen in relatiebegeleiding willen. De sessies zullen meestal plaatsvinden in aanwezigheid van beide partners. In overleg kan het echter soms prettig zijn om ook individuele zittingen af te spreken.

In de begeleiding maak ik gebruik van verschillende werkvormen: gesprek, meditatie, visualisatie en Zijnsgeoriënteerde oefeningen.

 

Praktische gegevens

Een relatiesessie duurt circa 90 minuten.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek: gratis
Intakegesprek: € 100,-
Relatiebegeleiding: € 90,-
Individuele sessies binnen relatiebegeleiding: € 70,- 
Cliënten met minimum inkomsten komen na overleg in aanmerking voor een aangepast tarief.

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.