Eén ogenblik volkomen bewustzijn is één ogenblik van volmaakte vrijheid en verlichting. [The Wisdom Deity]

Meditatie

Meditatie is: thuiskomen bij wie je ten diepste bent! Werkelijk in aandacht aanwezig zijn. Precies aanwezig zijn, waar je ook bent. Dat is waar meditatie over gaat. De boeddhisten noemen het ook wel: thuiskomen in je ware aard.

De Zijnspraktijk biedt verschillende manier om te leren mediteren:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Basiscursus: Zijn in Aandacht

Basiscursus meditatie en lichaamswerk. In acht bijeenkomsten leer je de basispricipes van meditatie. Daarbij maken we gebruik van verschillende meditatievormen, zoals zitmeditatie en meditatie in beweging. Ook verkennen we de verschillende fasen van meditatie: wakkerte- en aandachttraining (Mindfulness), de inspiratiefase en ten slotte het rusten in Zijn, de oergrond van je geest. Je leert rusten in de oneindige ruimte van je bewustzijn, volkomen zorgeloos en vrij.

Voor mensen mét en zonder ervaring met meditatie. Voor meer informatie en/of aanmeldingen neem je contact op met Mariska Denayère.

Nieuwe groepen starten in september 2014

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vervolgcursus: De Rijkdom van Zijn

Deze cursus is voor mensen die de basiscursus ‘Zijn in Aandacht’ hebben gevolgd en die de meditatie verder willen verdiepen. In deze meditatiecursus richt je je op de openheid van Zijn. Je leert rusten in de oneindige grond van je geest. Dit doen we aan de hand van een aantal thema’s, zoals bijvoorbeeld de vier gebaren in meditatie, overgave, vertrouwen, in verbinding zijn en inspiratie.Deze vervolgcursus bestaat uit een cyclus van acht bijeenkomsten (om de week). Na elke cyclus start een nieuwe cyclus waarin andere thema’s en gebaren aan de orde komen. Je kunt deze cursus – dankzij de wisselende inhoud – dus steeds opnieuw volgen en zo doorgaand in groepsverband je meditatie verder ontwikkelen.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen neem je contact op met Mariska Denayère.

De komende periode starten er geen nieuwe groepen

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Individuele meditatietraining

In een groep kun je heel goed leren mediteren, zeker omdat je ook veel opsteekt van de ervaringen van groepsgenoten. Soms zijn er echter goede redenen om te kiezen voor individuele begeleiding bij de meditatie. Dit kan zijn omdat je meer persoonlijke aandacht wilt bij de moeilijkheden die je ervaart bij meditatie, of omdat je de meditatie verder wilt verdiepen of meer de inspiratie wilt ontdekken.

Praktische gegevens

Locatie: de Zijnspraktijk, Riesenberg 51, Vathorst
Individuele meditatiezittingen: 60 minuten
Basistraject: 5 bijeenkomsten voor € 250,-
Losse meditatiezittingen ná basistraject: € 50,-
Meer informatie: neem contact op met Mariska Denayère

De komende periode starten er geen individuele trainingen

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.