Mijn verhaal in gezondNU

kaderZowel in mijn werk als in mijn privé-leven staat Zijnsoriënatie centraal. Het is een visie die mij steeds opnieuw inspireert, die mij nieuwe wegen doet inslaan en mij steeds de moed geeft het onbekende met vreugde tegemoet te treden. Leven alsof het een kunst is, dat is mijn motto. 

Soms hoor ik van mijn cliënten dat zij denken dat mijn leven altijd ‘gemakkelijk’ is, omdat ik zoveel training, kennis en ervaring heb rondom psychologie en spiritualiteit. Ze verwachten dat het lijden of moeilijke situaties geen vat meer op mij zouden hebben. En natuurlijk komt die verwachting voort uit de eigen hoop om ooit verlost te zijn van hun eigen moeilijkheden. Zo werkt het echter niet. Lijden en ongemak horen bij het leven, onvermijdelijk. Maar vanuit een bewuste en inspirerende levensvisie, kun je hier wel goed mee om leren gaan. Juist door ‘erbij te zijn’.

Bewustzijnsontwikkeling en meditatie helpen mij zeker om mij zo goed mogelijk te verhouden met alles wat op mijn pad komt. Om verwelkomend te zijn naar wat er ook op mijn levenspad speelt. Het maakt dat ik nog intenser kan genieten van vreugde, van successen, van geluk. Maar het betekent ook dat ik alle moeilijke aspecten vol aan te kijken heb, ook als dat rauw en pijnlijk aanvoelt. 

Over mijn eigen rauwe werkelijkheid heb ik in het janari-nummer van gezondNU een artikel gepubliceerd. Mijn persoonlijke verhaal, over mijn verlangen naar kinderen, naar moederschap. Over de  weg die ik daarvoor gegaan ben. Over de nieuwe leventjes die ik in mij gedragen heb en die ik verloren ben. Over de rouw om deze kostbare leventjes en over de pijnlijke waarheid dat ik nooit moeder zal worden. Maar ook over dat je steeds opnieuw je eigen weg kunt kiezen én kunt gaan. 

Je leest het verhaal hier: Artikel gezondNU

 

 

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.