Gewaarzijn zoals de diepte van de oceaan en de oppervlakte golven van de zee. 

Meditatiecursus vanaf september 2013

Wees heel precies aanwezig in dit ene moment. 
Dan ervaar je de werkelijkheid zoals die is:
open, helder, stralend en ruim.

Nieuwe meditatiegroepen: Zijn in Aandacht.
Op dinsdagavond en vrijdagochtend. 

 

Wakker aanwezig zijn: Mindful

Meditatie is mijn discipline van geluk. Het is mijn dagelijkse start van elke ochtend: wakker worden en plaatsnemen op mijn kussentje. Een betere manier van ontwaken bestaat er wat mij betreft niet.

Veel mensen worden wakker en denken ‘wakker’ te zijn, terwijl ze in feite ‘dromend’ de dag door gaan. Snel ontbijten, wassen, aankleden en de deur uit. Tussendoor nog de zorg voor het gezin om vervolgens vliegensvlug de deur uit te gaan voor een overvolle werkdag. De dag vliegt voorbij en voor je het weet hang je ’s avonds uitgeteld voor de buis óf staat er nog een vol avondprogramma op de sportschool in je agenda. En zo is er alweer een dag voorbij, soms zelfs zonder één moment van open bewustzijn.

Echte wakkerte is er pas als je al je zintuigen opent en je open en aandachtig aanwezig bent in het nu. Je aandacht gevestigd op dat ene moment, precies waar je bent. De dingen te laten zijn zoals ze zijn, zonder eraan te gaan sleutelen. Dan leer je rusten in hoe het werkelijk is; dan ontdek je de stilte, de ruimte en het geluk dat altijd – los van alle omstandigheden – ook in jou aanwezig is. Juist door precies te zijn waar je bent, kom je thuis bij jezelf.

Gelukkig verlangen steeds meer mensen ernaar om op deze manier met zichzelf om te gaan, om ‘mindful’ te leven. Om meer rust en ontspanning te ervaren in hun leven. Dit heeft niet alleen een goede uitwerking op henzelf, maar ook op hun omgeving, hun partner en/of kinderen. En juist door het ‘niet-doen’ ontdekken ze dat alles wat er te ‘doen’ is nog effectiever en plezieriger gedaan kan worden, vanuit ontspanning en helderheid.

Met veel plezier start ik daarom in september 2013 weer met twee nieuwe groepen voor de meditatiecursus ‘Zijn in Aandacht’. Een training in wakkerte (Mindfulness), bewustzijn én ontspanning voor elke dag!

Wees welkom!

 

 

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld, maar trackbacks en pingbacks zijn open.